0

Ondernemen is 24/7 bezig zijn met hetgeen dat je het allerleukste vindt. Tenminste, in mijn geval. Het liefste ben ik dag en nacht bezig met mijn bedrijf. Ik vind het te gek om zelf nieuwe kansen te creëren, continue op scherp te staan en problemen op te lossen. Je kan me ook niet blijer maken dan wanneer diezelfde problemen worden opgelost en gecreëerde kansen ook daadwerkelijk worden benut. En dat was (en is stiekem soms nog steeds) meteen mijn grootste valkuil! Ik haal zoveel voldoening uit mijn werk dat ik letterlijk achter elkaar door kan blijven gaan.

"Want joehoeee wie weet er nou beter wat je bedrijf nodig heeft dan jijzelf?"

Als ondernemer is het dé uitdaging om niet te veel in je bedrijf maar aan je bedrijf te werken. In het beginstadium is dat bijna onmogelijk, maar na een bepaalde tijd komt dan toch echt dat ene moment dat je mensen moet gaan aannemen zodat jij je kan gaan focussen op de groei van je bedrijf! Klinkt makkelijk hė? Ik kan je vertellen: dat was het niet!

Het uit handen geven van werkzaamheden aan een nieuwe medewerker voelt een beetje alsof je je kind die net z’n eerste stapjes heeft gezet (misschien een beetje een gekke vergelijking haha, maar toch voelde het zo) toevertrouwd aan iemand die je eigenlijk amper kent! Want joehoeee wie weet er nou beter wat je bedrijf nodig heeft dan jijzelf? En wie kan er nou beter communiceren met je klanten dan jij? NIEMAND! Tenminste dat dacht ik een paar jaar geleden. Wát een enorme inschattingsfout, want als ik toen wist wat ik nu weet...

Een goed team om je heen is namelijk van essentieel belang om jouw bedrijf verder te laten groeien. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je iemand aanneemt die nog beter kan communiceren met je klant dan jij – ze bestaan écht – en een ander die (in ons geval) nog beter weet hoe je met alle hosts en hostesses omgaat in het bestand. In de afgelopen 4 jaar hebben wij binnen MME, met vallen en opstaan, een super steady team opgebouwd. Toch zijn er heel wat medewerkers de revue gepasseerd die ons behoorlijk wat hoofdpijn hebben opgeleverd en waarvan we ook meteen heel veel hebben geleerd!

"Niemand is onvervangbaar! Nee, ook niet die ene medewerker die goud waard is"

De twee belangrijkste punten die we hebben geleerd deel ik graag met je:

  • Er is werkelijk niemand die net zoveel hart voor de zaak heeft als jij! De kunst is om medewerkers te vinden die daar wel ontzettend dichtbij in de buurt komen.
  • Niemand is onvervangbaar! Nee, ook niet die ene medewerker die goud waard is. Als precies diegene weggaat, denk dan maar zo: dit gaat nog veel vaker gebeuren en het had zo moeten zijn. Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Je bedrijf heeft waarschijnlijk gewoon hartstikke hard een nieuwe frisse wind nodig.

Al met al is het vinden en aannemen van de juiste mensen dus absoluut niet makkelijk en gaat het selecteren van goede medewerkers niet over een nacht ijs. Wij zitten er op dit moment met Make My Event middenin, want MME blijft groeien en ons team dus ook!

"Ook al is het soms nog steeds lastig te beseffen (of misschien wel te accepteren ;-)) dat er medewerkers zijn die net zo goed, en misschien wel beter zijn dan jij"

Delegeren hebben we echt moeten leren, maar een ding is zeker: zonder ons team zijn we nergens! Ook al is het soms nog steeds lastig te beseffen (of misschien wel te accepteren ;-)) dat er medewerkers zijn die net zo goed, en misschien wel beter, taken binnen je bedrijf kunnen uitvoeren dan jij.

TIP: Op zoek naar nieuwe medewerkers? Deze maand kun je gratis een vacature plaatsen op Annicvw.com! Wij hadden binnen een week meer dan 80 aanmeldingen van ambitieuze meiden op onze vacature voor Junior Boeker!

Tekst: Mariëlle Smit

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties